Το θράσος της Δημοτικής Αρχής για το 235 δεν έχει όρια!

Γ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 3

Γ. Ζωγράφου 7/7/2017

«Αναρωτιέται» η Δημοτική Αρχή γιατί δεν λειτουργεί το 235 αφού «ο δρόμος είναι προσπελάσιμος και χωρίς εμπόδια για τα λεωφορεία». Μάλιστα ανέβασε στο facebook του Δήμου φωτογραφίες που δείχνουν σημεία της Γ. Ζωγράφου χωρίς παρκαρισμένα οχήματα, ενώ «διαρρέει» δεξιά και αριστερά ότι θα κάνει μήνυση στο σωματείο των οδηγών λεωφορείων. Το θράσος και η κοροϊδία της Διοίκησης Καφατσάκη δεν έχει όρια!

Δεν θα ξαναγράψουμε όλο το ιστορικό της υπόθεσης… Διαβάστε εδώ και εδώ  γιατί οι οδηγοί των λεωφορείων, μετά από 2 χρόνια μάταιων προσπαθειών να συνεννοηθούν με τη Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου, κατέληξαν να κόψουν τη γραμμή 235 μέχρι η Δημοτική Αρχή να λύσει το πρόβλημα.

Το βίντεο που ακολουθεί στη συνέχεια τραβήχτηκε σήμερα 7/7/2017. Δείχνει το όχημα της Δημοτικής Συγκοινωνίας να κάνει τη μισή διαδρομή πατώντας τη διπλή διαχωριστική γραμμή και να μπαίνει εντελώς στο αντίθετο ρεύμα για να προσπεράσει παρκαρισμένα οχήματα. 

Ξέρει κανείς στη Δημοτική Αρχή πόσο είναι το πρόστιμο για παραβίαση της διπλής διαχωριστής γραμμής; 400 ευρώ + 20 μέρες αφαίρεση διπλώματος + 20 μέρες αφαίρεση πινακίδων + 7 πόντους στο point system. Καλό είναι η Διοίκηση να ενημερώσει τον οδηγό της δημοτικής συγκοινωνίας που τον έβαλαν να κάνει επί καθημερινής βάσης αυτή την παράβαση, και που επιπλέον αν γίνει κανένα ατύχημα θα τον αφήσουν εκτεθειμένο και χωρίς κάλυψη.

Ας δούμε ξανά τι έχει κάνει η Δημοτική Αρχή τις 3 τελευταίες βδομάδες που είμαστε χωρίς 235:

1.      Έχει βάλει κολωνάκια είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά του δρόμου. Σε κανένα σημείο της Γ. Ζωγράφου δεν έχει βάλει κολωνάκια και από τις δυο πλευρές. Γιατί; Για να μπορούν τα ΙΧ να βρουν κάπου να παρκάρουν. Μάλιστα σε κάποια σημεία της Γ. Ζωγράφου στα οποία δεν έχει βάλει κολωνάκια, έχει αφαιρέσει και το σήμα που απαγορεύει το παρκάρισμα, ώστε όποιος θέλει να παρκάρει (εμποδίζοντας την κυκλοφορία) να το κάνει νόμιμα!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

2.       Φυσικά δεν έχει βάλει κολωνάκια ανάμεσα στις δυο λωρίδες κυκλοφορίας, όπως ζητά το σωματείο των οδηγών λεωφορείων, ο ΟΑΣΑ, συγκοινωνιολόγοι και πολίτες. Το πρόσχημα της Δημοτικής Αρχής είναι ότι τα κολωνάκια στη μέση του δρόμου είναι παράνομα. Αν η Δημοτική Αρχή κοιτάξει τον ΚΟΚ θα δει ότι τα κολωνάκια «στη μέση» είναι τόσο νόμιμα όσο είναι και στις άκρες του δρόμου. Δικαιολογίες τέλος λοιπόν.

3.       Δεν έχει αντικαταστήσει τη διπλή διαχωριστική γραμμή με διακεκομμένη, η οποία επιτρέπει ελιγμούς και προσπεράσεις.

Συνολικά δεν έχει κάνει τίποτε απ’ όσα της είχαν ζητηθεί στη σύσκεψη που είχε γίνει για το θέμα στον ΟΑΣΑ με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Αναρωτιόμαστε αν τελικά η σημερινή Διοίκηση του Δήμου θα πάρει την ευθύνη για την πλήρη κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής 235, γιατί με την αδιαλλαξία και την αλαζονία της εκεί οδηγεί…

________________
Σημ. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν όλες 7/7/2017

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε