Ο Αρχιμανδρίτης του Αγ. Γεωργίου, Βενέδικτος, βάζει εμπόδια στο μαθητικό φεστιβάλ θεάτρου

Attica_06-13_Zografou_03_StGeorge_ChurchΕμπόδια στην πραγματοποίηση του ετήσιου μαθητικού φεστιβάλ θεάτρου βάζει ο αρχιμανδρίτης Βενέδικτος. Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε η Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Μαίου, η νομική υπηρεσία του ναού του Αγίου Γεωργίου «εξήγησε» στην Δήμαρχο ότι το μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να γίνει, όπως κάθε χρόνο, στο ανοιχτό θεατράκι που είναι ανάμεσα στην εκκλησία και στη Βίλα Ζωγράφου, γιατί «γινόνται έργα». Γι’ αυτό το λόγο, πρόσθεσε η νομική υπηρεσία του Αγ. Γεωργίου, δεν θα επιτρεπόταν η είσοδος οχημάτων και συνεργείων για το στήσιμο του φεστιβάλ από την πύλη της οδού Αγ. Γεωργίου (τη μοναδική πύλη απ’ όπου μπορούν οχήματα και συνεργεία να προσεγγίσουν το θεατράκι) και την πλατεία μπροστά στην εκκλησία.  

Η Δημοτική Αρχή διαπίστωσε σύντομα ότι η δικαιολογία αυτή ηταν προσχηματική. Καθώς όμως δεν έβγαινε άκρη με τον αρχιμανδρίτη (δεν σήκωνε καν τα τηλέφωνα) η Δημοτική Αρχή κατέφυγε στο δικαστήριο. Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή η οποία υποχρεώνει τον αρχιμανδρίτη να επιτρέψει την πρόσβαση στο θεατράκι μέσω της πύλης επί της οδού Αγ. Γεωργίου και έτσι το μαθητικό φεστιβάλ θεάτρου θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Εκκρεμεί η δίκη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της πλατείας Αγ. Γεωργίου.

2 comments

  1. επιτελους….καποιος…να παρει θεση …τι τον φοβουντε πια…..εγω παντα το ελεγα οταν ηταν ακομη στο δημοτικο η κορη μου η αθηνα ….πως με την συμπεριφορα του απεναντι στα τοτε παιδια του 7ου και 12 ου δημοτικου…ο συγκεκριμενος δεν κανει για την ενορια μας αλλα και γενικα σε καμοια του δημου ζωγραφου…..
    Απο τοτε ολα τα παιδια των δημοτικων σχολειων της ιοκαστης με αποφαση των συλλογων των δασκαλων…των 7ου 12ου 8ου και 15ου ειπαν οσο ειναι αυτος προισταμενος στον αγ. γεωργιο δεν θα τα παμε ξανα..και απο τοτε εκκλησιαζονται ολα τα παιδια στην αγ. Μαρινα
    Καλω την ενωση των συλλογων γονεων και κηδεμονων να καταγγειλει την απαραδεκτη συμπεριφορα για ακομα μια φορα του συγκεκριμενου αρχιμανδριτη…που δειχνει μαλλον οτι καποιο προβλημα εχει απεναντι στα παιδια γενικα…. γιατι και παλι περυσι εφερε προβληματα για το φεστιβαλ και στο τελος ανοιγε και εκλεινε ο ιδιος και με τους ορους του τις πορτες
    ολες οι εκκλησιες του δημου μας εχουν ανοικτους τους προαυλιους χωρους τους και παιζουν τα παιδια οπως και οι ομορες εκκλησιες αλλων δημων αλλα ο Βενεδικτος κατα περιεργο τροπο καταφερε να απομονωσει το χωρο τοποθετοντας γυρω γυρω καγκελα λες και ειναι τσιφλικι του οπως ευστοχα εχει χαρακτηριστει απο καποιους και οπως ειδα και σημερα τοποθετησε στον μονο προσβασιμο χωρο που υπηρχε και καδο που πετανε τα μπαζα….ελεος πια….
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕς ΣΧΕΤΙΚΑ…ΣΤΟ FACE BOOK μου ΛΑΠΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Σχολιάστε