Το «Ξεκινημα» στο ψηφοδελτιο του «Κινηματος στην Πολη»

Σ’ αυτές τις εκλογές, οι παρατάξεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Καλλίρης, Πέττας) και της ΝΔ (Αγγελόπουλος, Μετικαρίδης, Μπότου) πρέπει να καταδικαστούν. Μπορεί να παρουσιάζονται ως «ακομμάτιστοι» και «ανεξάρτητοι», δεν είναι όμως τίποτε άλλο από τους εκφραστές των μνημονιακών κυβερνήσεων στο Δήμο μας. Για να επιβιώσουν πολιτικά συνεχίζουν να μοιράζουν κούφιες υποσχέσεις για έργα, για «ποιότητα ζωής», για θέσεις εργασίας.

Μας κοροϊδεύουν, για πολλοστή φορά! Τους ξέρουμε, τους έχουμε ζήσει. Φτάνει πια!

Την ίδια στιγμή, η παράταξη της κ. Καφατσάκη (ΜΑΖΙ) δεν αποτελεί μια πραγματική εναλλακτική για το Δήμο μας. Κομματικά ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το 2006 η παράταξή της είχε όχι μόνο μεγάλο μέρος του τοπικού ΠΑΣΟΚ (συμπεριλαμβανομένου του σημερινού Δημάρχου Κ. Καλλίρη) αλλά και το επίσημο «χρίσμα» από το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η πολιτική επιλογή συνεχίστηκε και το 2010, όταν και πάλι το ΜΑΖΙ «στέγαζε» ένα μεγάλο κομμάτι του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές η κ. Καφατσάκη, έχει το επίσημο «χρίσμα» και της ΔΗΜΑΡ.

Έχοντας τα παραπάνω δεδομένα, η τοπική οργάνωση του Ξεκινήματος στο Δήμο Ζωγράφου αποφασίσαμε να κατέβουμε στις εκλογές συνεργαζόμενοι με το «Κίνημα στην Πόλη». Μια παράταξη που παρά τις όποιες αδυναμίες, ήταν παρούσα στα διάφορα κινήματα και τις μάχες των τελευταίων ετών.

Οι υποψήφιοι του «Ξεκινήματος» στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος στην Πόλη είναι η Ειρήνη Πλουμπίδη και ο Διονύσης Χρηστόπουλος.