Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Ζωγράφου για τα μικρά προσφυγόπουλα

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ζωγράφου για τα μικρά προσφυγόπουλα, όπως δημοσιεύτηκε στο http://www.alfavita.gr

140312Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς βρίσκει κάποια σχολεία του Δήμου μας να υποδέχονται ως μαθητές μικρά προσφυγόπουλα. Με αφορμή το γεγονός αυτό η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ζωγράφου, που το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε ώστε να εκδηλωθούν πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, υποδέχεται σήμερα τα παιδιά αυτά με μία μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά!

Σε αντίθεση με ορισμένα – μεμονωμένα ευτυχώς ανά την Επικράτεια – ξενοφοβικά φαινόμενα, εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη της Ένωσης σε κάθε χειμαζόμενο συνάνθρωπό μας και στα στοιχειώδη και αναφαίρετα δικαιώματά του για υγεία, παιδεία, εργασία, ελεύθερη μετακίνηση και αυτοδιάθεση. Πέραν της ηθικής και βασικής ανθρώπινης υποχρέωσής μας, ειδικά για τα θέματα παιδείας, ας μη λησμονούμε πως βάσει της «Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού» η οποία αποτελεί μέρος και της εσωτερικής μας νομοθεσίας (Ν. 2121/1992), κάθε παιδί που βρίσκεται στη χώρα μας μεταξύ άλλων έχει δικαίωμα και στην εκπαίδευση και το ελληνικό κράτος υποχρεούται να παίρνει κάθε αναγκαίο νομοθετικό, διοικητικό ή άλλο μέτρο προς τούτο.

Καλούμε λοιπόν όλους τους γονείς και τους Συλλόγους Γονέων, να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα που, μαζί με τις οικογένειες τους, βιώνουν το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και τις άδικες συνέπειες του και να βοηθήσουν έμπρακτα και ηθικά στην ομαλή ένταξη τους στη σχολική μας κοινότητα.

Για το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων

Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ζωγράφου

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s