Δημόσια Δήλωση του Σ. Διονύση Χριστόπουλου για την εναλλαγή στη θέση του/της Δημοτικού/ης Συμβούλου

Διονύσης ΧρηστόπουλοςΤο Ξεκίνημα έχει εκφράσει με πολλές ευκαιρίες την θέση του για την εναλλαγή που αφορά στη θέση του/της Δημοτικού/ης Συμβούλου του «Κινήματος στην Πόλη» και των δυνάμεων που συνεργάστηκαν με την παράταξη αυτή στις εκλογές του Μαΐου 2014.

Πιστεύουμε ότι η ετήσια εναλλαγή πρέπει να συνεχιστεί και στις επόμενες θητείες, με τρόπο ώστε να εκπροσωπηθεί και να εκφραστεί η μεγαλύτερη δυνατή πολυμορφία και πολυτασικότητα, όπως αυτή καταγράφηκε με τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του «Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου» στις εκλογές του Μαΐου του 2014 και όχι απλώς εναλλάσσοντας τα πρόσωπα. Πιστεύουμε δηλαδή ότι θα πρέπει να εκφραστούν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις πολιτικές οργανώσεις που αποτελούν, αποτελούσαν, ή συνεργάστηκαν εκλογικά με το Κίνημα στην Πόλη τον Μάιο του 2014. Επίσης, στην εναλλαγή θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να εκπροσωπηθούν και να εκφραστούν, σε ισότιμη βάση με τις πολιτικές οργανώσεις, οι ανένταχτοι αγωνιστές που συμμετέχουν ή συμμετείχαν στο Κίνημα στην Πόλη, ενώ η σειρά με την οποία πολιτικές οργανώσεις και ανένταχτοι θα εναλλάσσονται στη θέση του/της Δημοτικού/ης συμβούλου δεν μπορεί παρά να «ακολουθεί» τον αριθμό των σταυρών που έλαβαν οι υποψήφιοι.  

xekinimaΑυτή τη θέση εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή και στις συνελεύσεις του «Κινήματος στην Πόλη» (τις οποίες παρακολουθήσαμε ως συνεργαζόμενοι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα) αλλά και δημόσια (π.χ. εδώ)

Το Ξεκίνημα έχει εκπροσωπηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Ζωγράφου, μέσα από τη ετήσια θητεία της σ. Ειρήνης Πλουμπίδη. Συνεπής στη θέση μας περί εναλλαγής κατέθεσα στις 14 Οκτωβρίου 2016 την παραίτησή μου από τη θέση του/της Δημοτικού/ής Συμβούλου.

Ευχαριστούμε θερμά όλο τον κόσμο που στήριξε το Ξεκίνημα Ζωγράφου εκλογικά αλλά και στους αγώνες που ακολούθησαν και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με όλους όσους θέλουν να αγωνιστούν για μια καλύτερη γειτονιά και για έναν κόσμο με δικαιοσύνη, χωρίς εκμεταλλευτές και χωρίς καταπίεση.

Διονύσης Χριστόπουλος

Advertisements

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s