Δημόσια δήλωση του Θανάση Δαβαλά για την εναλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αναδημοσιεύουμε το δημόσιο κείμενο παραίτησης από την εναλλαγή του Δημοτικού Συμβούλου του Κινήματος στην Πόλη του Θανάση Δαβαλά, όπως δημοσιεύτηκε στη σελίδα του ΖΩΓΡΑΦΟΥ στο facebook:

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf

Ανταποκρινόμενος στο δημόσιο κάλεσμα μου ο Κώστας Παλούκης έθεσε την παραίτηση του από δημοτικός σύμβουλος.

Φυσικά και τιμώντας τον δημόσιο λόγο μου και τον αστικό λόγο τιμής μου θέτω παρομοίως την παραίτηση μου στην διάθεση του Κινήματος στην Πόλη και στο δημοτικό συμβούλιο Ζωγράφου.

Όταν σαν ανένταχτος δήλωσα παρών στον αγώνα του Κινήματος στην Πόλη ήξερα ότι πρόκειται για ένα συνασπισμό δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Το ήξερα από την περίοδο που εμείς σαν αγανακτισμένοι συναντηθήκαμε στις πλατείες της πόλης μας και στην μεγάλη πλατεία (βλ Σύνταγμα) και μετέπειτα στα νοσοκομεία ως θύματα των δυνάμεων καταστολής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (τότε) και ΣΥΡΙΖΑ σήμερα που συνεχίζει το «θεάρεστο» έργο τους.

Το ήξερα από την περίοδο των κοινωνικών αγώνων που έδωσε το Κίνημα στην Πόλη και από τους οποίους σώθηκε το πράσινο στην πόλη μας και δεν τσιμεντοποίησε μέχρι και το τελευταίο τετραγωνικό η διοίκηση Καζάκου – Μαρκάτου.

Σε αυτό τον αγώνα δήλωσα παρών όταν μου ζητήθηκε να συνδράμω με τις μικρές μου δυνάμεις μέσα από αυτό το δημόσιο βήμα διαλόγου και προβληματισμού που συντηρώ μαζί με λίγους φίλους και συνεργάτες.

Ήξερα ότι η υποψηφιότητα μου θα προκαλέσει την πολεμική πολλών και θα δεχθώ πάρθια βέλη. Θεώρησα τιμή μου ότι τα παιδιά στο Κίνημα στην Πόλη συνειδητά αγνόησαν την ένταξη μου στην νεολαία της ΝΔ την εφηβική μου περίοδο από την οποία διαχώρισα την θέση μου από το 1998 δηλώνοντας ότι δεν μπορώ να είμαι καν απλός ψηφοφόρος της.

Θέλω να πιστεύω και ελπίζω να μην ακουστεί εγωιστικό ότι είναι και δική τους τιμή ότι ένας άνθρωπος , ο μοναδικός εκτός αριστεράς , που έδωσε μαζί τους τον αγώνα πολιτικής επιβίωσης του Κινήματος στην Πόλη.

Γιατί αυτό ήταν κυριολεκτικά. Αγώνας επιβίωσης για όσους γνωρίζουν τις πολυάριθμες δυσκολίες που μεσολάβησαν μέχρι την κάθοδο του ψηφοδελτίου του που τελευταία στιγμή κατάφερε να δηλώσει παρών.

Ένα αγώνα που δεν έγινε πίσω από τον καναπέ. Πρώτη γραμμή στο περίπτερο (ο θεός να κάνει περίπτερο την τέντα εκείνη που όμως βαθιά αγάπησα ) , στην σύνταξη και διανομή ενημερωτικού υλικού , στις αφισσοκολήσεις , στις εκδηλώσεις και όπου απαίτησε ο προεκλογικός αγώνας.

Όλα αυτά δεν έγιναν στο πλαίσιο μιας πολιτικής σύγκλισης (δεν θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό ) αλλά στο πλαίσιο μια σύγκλισης σε επίπεδο αρχών και αξιών που είναι σε πλήρη σύγκρουση με το σύστημα «αρχών και αξιών» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ , λίαν προσφάτως.

Μια από αυτές είναι ότι τα κομματικά συστήματα αυτά (στο μεσαίο και υψηλό επίπεδο και όχι σε επίπεδο ψηφοφόρου – νεροκουβαλητή ) αποτελούνται από 3 κατηγορίες ανθρώπων – στελεχών
Από τους γόνους και τους παρατρεχάμενους τους. Οι επαγγελματίες πολιτικοί που απλά ψάχνουν ένα μαγαζί για να πουλήσουν την δεξιά ή αριστερή πραμάτεια τους και μέσω αυτής να προσπορίσουν προσωπικά οφέλη. Δήθεν απόστολοι ιδεών αλλά ουσιαστικά πραματευτάδες αυτών των ιδεών.
Από τα παιδιά του κομματικού σωλήνα που είτε εξ ‘ αρχής είτε σαν συνέπεια της ενασχόλησης τους με το κόμμα έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι . Κοινώς οι βολεμένοι. Κάποιοι μπορεί να ξεκίνησαν με τις πιο αγαθές προθέσεις. Δραχμοποίησαν όμως αγώνες και ιδέες με το βόλεμα τους.

Το συμπλήρωμα των παραπάνω . Αυτοί που περνώντας από κάτω « είδαν φως και μπήκαν» ελπίζοντας να αρπάξουν κανένα ψιχουλάκι από το τραπέζι της εξουσίας
Γιαυτό και αντέδρασα βίαια ομολογουμένως όταν είδα ένα μελανό σημείο το οποίο όμως το Κίνημα στην Πόλη φρόντισε να αυτοδιορθώσει. Όχι για χάρη μου φυσικά και εξαιτίας της τοποθέτησης μου. Αλλά για χάρη όσων εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στο Κίνημα στην Πόλη
Όμως επειδή

«Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται από ανθρώπους πολύ κατώτερους τους»

Έδωσα τον αγώνα μου προσπαθώντας να δημιουργήσω ένα δυνατό χείμαρρο στην πόλη μας το οποίο στο πέρασμά του θα μπορούσε να παρασύρει και να διαλύσει το σάπιο πολιτικό σύστημα των γόνων, των βολεμένων παιδιών του κομματικού σωλήνα και αυτών που είδαν φως και μπήκαν.
Φυσικά ήξερα ότι αυτή η επιδίωξη αποτελεί μια χίμαιρα. Μισητή κι επικίνδυνη η τρικέφαλη Τρόικα Εσωτερικού, ίδια με την μυθική Χίμαιρα, ξερνάει «φλόγες και φωτιές απ’ τα πλατιά ρουθούνια», φλόγες και φωτιές που καίνε ανθρώπους, όνειρα, ελπίδες…

Νοιώθω όμως ικανοποιημένος που έδωσα τον αγώνα τον καλό και για τους φίλους εκείνους που με τίμησαν φέρνοντας μας στην 4η θέση στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος στην Πόλη γνωρίζοντας ότι δεν ανήκω στον χώρο της αριστεράς. Σας ευχαριστώ από βάθος καρδίας όλους.

Θέλω να ελπίζω ότι η παραίτηση μου αυτή θα διευκολύνει , μαζί με τις ευχές μου προς τους φίλους του Κινήματος στην Πόλη, τους μελλοντικούς αγώνες που θα δώσουν και και σε αυτούς που θα δώσουν να στεφθούν απο επιτυχία κάποια στιγμή

Δαβαλάς Θανάσης

Advertisements

4 comments

 1. κατάντια για το Ξεκίνημα να έχει σε περίοπτη θέση δηλώσεις ενός γνωστού δεξιού τύπου της συνοικίας. Ενας τύπος που μάλιστα κάνει και κήρυγμα. Ντροπή σας σύντροφοι.

  1. Η εναλλαγή στην θέση του δημοτικού συμβούλου απασχολεί ένα κομμάτι της κοινωνίας του Ζωγράφου και για αυτό ενημερώνουμε για τις εξελίξεις αναδημοσιεύοντας τις δηλώσεις των υποψηφίων. Ο Θανάσης Δαβαλάς συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ΚσΠ και θα καλεστεί να αναλάβει τη θέση του δημοτικού συμβούλου στην συνέχεια της εναλλαγής. Στο θέμα της συμμετοχής του Θ. Δαβαλά στο ψηφοδέλτιο του ΚσΠ το «Ξ» δεν είχε καμία εμπλοκή. Κρίναμε υποχρέωσή μας να αναδημοσιεύσουμε την δημόσια δήλωση παραίτησής του καθώς αυτό δείχνει πώς εξελίσσεται η όλη διαδικασία. Τελικά, πάντως, δεν θεωρούμε πως αποτελεί τιμή για την Αριστερά το να λογοκρίνει τα άτομα με τα οποία μπορεί να μην συμφωνεί ιδεολογικά ή πολιτικά. Όταν η Αριστερά έχει επιχειρήματα δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται την άποψη ατόμων που ανήκουν σε άλλους χώρους. Εξάλλου, το site του «Ξ» Ζωγράφου, δεν δημοσιεύει μόνο κομματικές θέσεις και αναλύσεις αλλά και ειδήσεις από την περιοχή μας.

 2. Ο δεξιός που λες καλέστηκε από το Κίνημα στην Πόλη να συνδράμει με την υποψηφιότητα του , με το blog του και πολύπλευρα υλικά και μη το Κίνημα χωρίς να προσδοκά τίποτα από αυτό.Έδωσα την μάχη στο περίπτερο, στις αφισσοκολήσεις, στο διαδίκτυο.Εσύ;

  Σε αντίθεση με κάτι συντρόφους σου που παιδιά και συγγενείς διορίστηκαν από Καζάκο , Καλλίρη , που ζήτησαν και έλαβαν στρατιωτικά ρουφέτια από τον Αβραμόπουλο και διορίστηκαν από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ. Να με πεις μαλάκα να το δεχθώ. Για το δεξιό όμως έχω κάποιες ενστάσεις.

  Όμως παρότι δεν νοιώθω δεξιός ευχαρίστως να με αποκαλείς έτσι .Αρκεί να ξεχωρίζω από κάτι λαμόγια συντρόφους σου

  Υ.Γ. Έχεις επώνυμο η μόνο διαδικτυακή κουκούλα με gravatar ; Ποιος Γιάννης είσαι; Εκφράζεις το ΚΣΠ; Γιατί αν ναι τότε δεν έχω κανένα λόγο να συμβάλλω σε οποιαδήποτε διαδικασία. Πολέμησα και δεν προσδοκούσα κάτι. ( αμα είναι να με βρίζετε να σας δώσω και λόγο δίκαιο) Όχι όμως και να δέχομαι την μια διαδικτυακή επίθεση μετά την άλλη γιατί έβαλα πλάτη όπως ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ.

  Κάτι τελευταίο. ‘Εχω ακόμη την σφραγίδα του ΚΣΠ στα χέρια μου. Από την ένσταση που έκανα για να μην ακυρωθεί το ψηφοδέλτιο που πήγε να ακυρωθεί το τελευταίο Σ/Κ , από τις υπογραφές αντιπροσώπων και εποπτών στην εκλογική διαδικασία. Τι στο διάολο το έδωσαν σε έναν αναξιόπιστο δεξιό;Για ρώτα να μάθεις…

  Δαβαλάς Θανάσης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s