Φιλεργατική στα λόγια – Αντεργατική στην πράξη η Διοίκηση Καφατσάκη.

 

Ο αγώνας 32 πρώην συμβασιούχων εργαζομένων και η αντιμετώπιση τους από τη Δημοτική Αρχή

Ξεκίνημα Ζωγράφου

DS ZOGRAFOY32 Εργαζόμενοι που είχαν εργαστεί με 8μηνες συμβάσεις στο Δήμο Ζωγράφου (στην υπηρεσία καθαριότητας και στο νεκροταφείο ) διεκδικούν δικαστικά τη μονιμοποίηση τους. Γι’ αυτό το σκοπό έχουν καταθέσει αγωγή* κατά του Δήμου Ζωγράφου, στην οποία καταγγέλλουν ότι προσλήφθηκαν με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (8μηνες συμβάσεις) σε θέσεις που δεν είχαν προσωρινό ή εποχικό χαρακτήρα, αλλά αφορούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. Ο Δήμος Ζωγράφου θα έπρεπε λοιπόν να τους έχει προσλάβει ως εργαζόμενους με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου – την ίδια σχέση εργασίας που είχαν οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους σ’ αυτές τις υπηρεσίες.

Στις 21/1/2016 οι 32 πρώην εργαζόμενοι ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να διεκδικήσουν από τη Διοίκηση του Δήμου να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα εναντίον τους. Δηλαδή η Δημοτική Αρχή να μην στείλει τη νομική υπηρεσία του Δήμου στο δικαστήριο για να αντιδικήσει.

Η Διοίκηση Καφατσάκη αρνήθηκε να στηρίξει τους 32 συμβασιούχους, ικανοποιώντας το αίτημά τους, όπως και όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με την εξαίρεση βέβαια του «Ξεκινήματος» (Ειρήνη Πλουμπίδη)** και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (Ανδρέας Καραβίδας, Μάκης Μπαρμπέρης) που ψήφισαν υπέρ της παραίτησης του Δήμου από τα ένδικα μέσα, όπως είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι.

Για μια ακόμα φορά φάνηκε ξεκάθαρα πως η Διοίκηση Καφατσάκη μπορεί να βγάζει φιλεργατικούς λόγους και να υπογράφει μια σειρά ψηφίσματα υπέρ των εργαζομένων (τα οποία δεν είναι δεσμευμένη να υλοποιήσει), αλλά στην πράξη δεν είναι διατεθειμένη να κάνει απολύτως τίποτε για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα τους. Αντιθέτως εφαρμόζει πιστά το γράμμα και το πνεύμα του «Καλλικράτη».

____________________
* Δείτε την αγωγή των 32 συμβασιούχων καθώς και άλλα έγγραφα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι εδώ
** Η συντρόφισσα Ειρήνη Πλουμπίδη είναι δημοτική σύμβουλος από τις αρχές Σεπτεμβρίου και για ένα χρόνο στα πλαίσια της εναλλαγής που έχει αποφασίσει η δημοτική παράταξη «Κίνημα στην Πόλη» με την οποία το Ξεκίνημα Ζωγράφου πραγματοποίησε εκλογική συνεργασία στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

3 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s