Νέες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στου Ζωγράφου για τους απολυμένους της Vodafone & ενημέρωση για την σημερινή απεργία

230620151142 Δυο ακόμα κινητοποιήσεις πραγματοποιήσαμε έξω από τη Vodafone της γειτονιάς μας, ενάντια στην απόλυση του Χάρη Σιδέρη και της Βίκυς Κωστοπούλου – ενοικιαζόμενων εργαζομένων στη Vodafone που διεκδικούσαν καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας, κατάργηση του καθεστώτος της ενοικίασης εργαζομένων κ.α. (Δείτε περισσότερα για το θέμα εδώ και εδώ).

Το Σάββατο 20/6 κάναμε την 4η κινητοποίηση όπου μοιράσαμε 1000 ανακοινώσεις και την Τρίτη 23/6 μία ακόμα την οποία συνδιοργανώσαμε μαζί με την «Αριστερή Ανασύνθεση»*. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν για μια ακόμα φορά πολύ θετική και ενθαρρυντική για τον αγώνα, ενώ και πάλι υπήρξε κόσμος ο οποίος εξέφρασε πρώτα έκπληξη και μετά θυμό με το γεγονός ότι μια πολυεθνική με κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Ελλάδα δίνει μισθούς των 300 και 500 ευρώ και προχωρά σε απολύσεις.

230620151146Σήμερα, 25/6, πραγματοποιείται η 2η απεργία στη Vodafone με αιτήματα την επαναπρόσληψη του Χάρη και της Βίκυς, το σταμάτημα των απολύσεων, την κατάργηση της ενοικίασης εργαζομένων, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κ.α. Μέχρι στιγμής η απεργία πάει πολύ καλά, με δυο κεντρικά κτήρια της εταιρίας (όπου βρίσκονται τα τηλεφωνικά κέντρα κ.α.) να είναι εντελώς κλειστά – το κτήριο της Πειραιώς και το κτήριο στον Κηφισό.

Ο αγώνας των εργαζομένων της Vodafone έχει μεταφερθεί μέσα από δημοσιεύματα σε εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και ηλεκτρονικά μέσα πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Στο πανελλήνιο σωματείο εργαζομένων στη Vodafone έχουν φτάσει ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από σωματεία, παρατάξεις, συλλογικότητες κ.α. από Αγγλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Βέλγιο …ακόμη και από το Ιράν (!), ενώ οργανώνονται και παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από καταστήματα της εταιρίας στις χώρες αυτές (περισσότερα γι’ αυτές από αύριο).

Τέλος, παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και ένα απόσπασμα από τις ειδήσεις της ΕΡΤ3 στις 19/6 όπου ήταν καλεσμένοι ο σ. Χάρης Σιδέρης (απολυμένος), η σ. Ζακλίν Γκόρου (πρόεδρος του πανελλήνιου σωματείου εργαζομένων στη Vodafone) και η Λιλιάνα Κυρίμη (γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στη Wind). Aξίζει να σημειώσουμε ότι το σωματείο εργαζομένων στη Wind έχει συμπαρασταθεί έμπρακτα στον αγώνα των εργαζομένων στη Vodafone όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Τα σωματεία εργαζομένων στη Vodafone και στη Wind καθώς και άλλα σωματεία όπως π.χ. το σωματείο εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ έχουν συντονίσει εδώ και καιρό το βηματισμό τους και υπάρχει πάντα αλληλοϋποστήριξη στις κινητοποιήσεις και στους αγώνες που δίνονται – περισσότερα γι’ αυτό το θέμα θα γράψουμε σε επόμενη ανάρτηση.

_______________________________________

* Η Αριστερή Ανασύνθεση συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ

Advertisements

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s