Ενημέρωση για την εναλλαγή στο δημοτικό συμβούλιο των αγωνιστών και των οργανώσεων που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του «Κινήματος στην Πόλη»

Την Παρασκευή 19/6 η συντρόφισσα Ράνια Νενεδάκη μας ενημέρωσε πως το «Κίνημα στην Πόλη» θα συζητήσει την Κυριακή 21/6 σε συνέλευση του το θέμα της εναλλαγής στη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Το «Ξεκίνημα Ζωγράφου» έλαβε μέρος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές σε συνεργασία με το «Κίνημα στην Πόλη», κατεβάζοντας ως υποψήφιους την Ειρήνη Πλουμπίδη και τον Διονύση Χριστόπουλο.

Μετά τις εκλογές διερευνήσαμε την δυνατότητα εμβάθυνσης των σχέσεων μας με το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου. Η προσπάθεια αυτή δεν ευοδώθηκε, ωστόσο οι σχέσεις συνεργασίας με το Κίνημα στην Πόλη παραμένουν καλές.

Παραμένοντας συνεργαζόμενοι με το «Κίνημα στην Πόλη» δεν μπορούμε και δεν επιδιώκουμε να παρέμβουμε σε μια διαδικασία η οποία είναι ενδοπαραταξιακή. Το «Κίνημα στην Πόλη» πρέπει να λάβει τις δικές του αποφάσεις και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην όποια συζήτηση χρειάζεται να γίνει.

Οι θέσεις μας για το ζήτημα της εναλλαγής είναι γνωστές. Έχουμε προτείνει εναλλαγή των υποψηφίων που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του ΚσΠ σε ετήσια βάση, με βάση τον αριθμό των σταυρών που έλαβαν κατά την εκλογική αναμέτρηση και με την έκφραση της μεγαλύτερης δυνατής πολυμορφίας και πολυτασικότητας. Υποχρέωση όλων των συντρόφων που θα περάσουν από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου είναι να αποτελούν τη φωνή των τοπικών εργατικών και κοινωνικών κινημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσα από μια διαδικασία ειλικρινούς και ουσιαστικής ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στις συνεργαζόμενες δυνάμεις στο ΚσΠ.

Advertisements

2 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s