«ΜΥΣΤΙΚΑ & ΨΕΜΑΤΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Δ. ΚΑΝΤΙΩΤΗ ΝΟ.2

Του Διονύση Χρηστόπουλου Προέδρου του Συλλόγου Μουσικών Φιλαρμονικής του Δήμου Αθήνας & Εκπροσώπου Εργαζομένων στον ΟΠΑΝΔΑ

odio zografouΣε προηγούμενο άρθρο μας καταπιαστήκαμε με τη συνέντευξη του κ. Καντιώτη (προέδρου του ΝΠΔΔ πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου μας) στη διαδημοτική εφημερίδα ΖΩ2 και συγκεκριμένα με τα κομμάτια της συνέντευξης που αναφέρονται στο δημοτικό ωδείο ζωγράφου.

Εξηγήσαμε αναλυτικά πως ο κ. Καντιώτης επέλεξε να καλύψει τη θέση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του ωδείου διεξάγοντας έναν «διαγωνισμό φάντασμα» στον οποίο συμμετείχαν μόνο 2 μουσικοί: η κ. Θεοδωρίδου και ένας μουσικός από την ορχήστρα Mobile, στην οποία η κ. Θεοδωρίδου είναι πρόεδρος και συνιδρύτρια (μαζί με τον σύζυγό της).  Επίσης εξηγήσαμε αναλυτικά γιατί όσα ο κ. Καντιώτης λέει για τους εργαζόμενους του ωδείου αποτελούν ψέματα και συκοφαντίες. Αξίζει ωστόσο να σταθούμε σ’ ένα ακόμα σημείο της συνέντευξης Καντιώτη στη ΖΩ2.

Όταν ο κ. Καντιώτης αναφέρεται στις αμοιβές των εργαζομένων, αναφέρεται εσκεμμένα στις μικτές αποδοχές, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις. Δεν κάνει το ίδιο όμως όταν αναφέρεται στην κ. Θεοδωρίδου, αποκρύπτοντας έτσι το πόσο κοστίζει πραγματικά στους δημότες του Ζωγράφου.  

Η εντύπωση που μένει λοιπόν από τη συνέντευξη Καντιώτη είναι ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου που αμείβονται με 1.850€ το μήνα, ενώ η διεθνούς φήμης σοπράνο αμείβεται, αδίκως, με 19.800€ το χρόνο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καντιώτης, το οποίο συνεπάγεται μια μηνιαία αμοιβή ύψους 1.650€. Όπως εξηγήσαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας δεν  υπάρχει καθηγητής Δημοτικού Ωδείου πανελλαδικά που να λαμβάνει το ποσό των 1.850 καθαρά ακόμα και μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας. Ψ7Χ4ΟΚ6Ε-ΛΤ6 (1)_Page_1Ψ7Χ4ΟΚ6Ε-ΛΤ6 (1)_Page_2

Όσον αφορά στο κόστος της κ. Θεοδωρίδου στους δημότες του Ζωγράφου, ανέρχεται συνολικά στα 22.373€ το χρόνο (1.864€ το μήνα) και όχι στα 19.800€ που αναφέρει ο κ. Καντιώτης στη συνέντευξη του. Αυτό φαίνεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία η θέση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του ωδείου ανατέθηκε στην κ. Θεοδωρίδου (δείτε τις φωτογραφίες), αλλά και στα χρηματικά εντάλματα πληρωμής της κ. Θεοδωρίδου που αναρτώνται στη Διαύγεια.

Η πολιτική των εντυπώσεων που ασκεί ο κ. Καντιώτης για το ύψος των μισθών των εργαζομένων συμπληρώνεται (όπως γράψαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας) με συκοφαντίες για τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι ο κ. Καντιώτης δεν διστάζει να μιλήσει στο ΖΩ2 για καθηγητές του ωδείου που αμείβονται με 1.850€ το μήνα χωρίς να έχουν μαθητές, πράγμα που αποτελεί από την αρχή μέχρι το τέλος ωμό ψέμα!

Την ίδια πολιτική φαίνεται ότι ακολουθεί και η κ. Θεοδωρίδου η οποία στη συνέντευξη της στην τοπική εφημερίδα «η άλλη άποψη» μιλά για έλλειψη σεβασμού των καθηγητών προς το θεσμό του Ωδείου, για καθηγητές που «σηκώνουν το δικό τους μπαϊράκι» (μήπως αυτό ονομάζεται «έχω άποψη» κ. Θεοδωρίδου;), ενώ από τα σχόλια της δεν ξεφεύγει ούτε η καθαρίστρια: «Εγώ έρχομαι εδώ, υπάρχω, καθαρίζω, αυτήν την αίθουσα που βλέπετε  (εννοεί την αίθουσα του Ωδείου που στεγάζεται στο πάρκο Γουδί) την καθάρισα εγώ μόνη μου διότι η καθαρίστρια έφυγε 12 η ώρα.»

Αν η καθαρίστρια είχε πάρει κάποια άδεια, αν πήγε σε άλλο κτήριο, αν έχει διαφορετικό ή μειωμένο ωράριο εργασίας είναι απ’ ότι φαίνεται αδιάφορο, όπως αδιάφορο είναι ότι το ΝΠΔΔ Πολιτισμού Αθλητισμού έχει μείνει με μία καθαρίστρια από 3 που είχε παλιότερα… Το σημαντικό είναι ότι η διεθνούς φήμη σοπράνο καθάρισε μόνη της.

Advertisements

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s