Συστάσεις του Υπ. Υγείας για το τοξικό νέφος από την πυρκαγιά του ΚΔΑΥ Ασπροπύργου

gia-4h-mera-_2-thumb-largeΑργά χτες το βράδυ το Υπ. Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση με συστάσεις για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Ασπροπύργου λόγω της συνεχιζόμενης πυρκαγιάς σε ΚΔΑΥ του Ασπροπύργου. Όπως γράψαμε σε άρθρο μας χτες το πρωί:

«τεράστιες ποσότητες αστικών σκουπιδιών και πιθανότατα βιομηχανικών αποβλήτων (θα επανέλθουμε στο θέμα παρακάτω) καίγονται, απελευθερώνοντας στην ατμόσφαιρα διοξίνες, φουράνια, αιωρούμενα σωματίδια που περιέχουν βαρέα μέταλλα κ.α.

Το παραπάνω τοξικό κοκτέιλ προκαλεί πολλά και πολύ σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας. Πολλές μορφές καρκίνου και μια σειρά ασθένειες του νευρικού, του αναπνευστικού, του καρδιαγγειακού συστήματος κ.α.

 Το υπουργείο υγείας και άλλοι αρμόδιοι φορείς θα έπρεπε κανονικά να ενημερώσουν τους κατοίκους της Αττικής και να ζητήσουν τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με προβλήματα υγείας να μείνουν στο σπίτι.»

Οι συστάσεις που εξέδωσε χτες το βράδυ (μετά από τόσες μέρες) το Υπ. Υγείας θα έπρεπε να έχουν ληφθεί από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς στο ΚΔΑΥ, ενώ θα έπρεπε να υπάρξει σύσταση και στους κατοίκους της Αθήνας σε περίπτωση που άλλαζε η διεύθυνση του αέρα όπως και έγινε.

Οι συστάσεις του Υπ. Υγείας είναι οι ακόλουθες:

– Σε άτομα αυξημένου κινδύνου (άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, παιδιά καθώς και άτομα άνω των 65 ετών) να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

– Σε όλο τον πληθυσμό να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς. Επίσης να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

– Διακοπή λειτουργίας των δημόσιων ή ιδιωτικών βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου.

(Διαβάστε αναλυτικό άρθρο για την πυρκαγιά στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου εδώ)

Σχολιάστε